GINOP-2.1.8-17-2018-02850

H&L Furnérozó Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszerében a GINOP-2.1.8-17-2018-02850 azonosító számú „A „H & L FURNÉROZÓ” Kft. innovatív technológiai fejlesztése 2019-ben” című pályázatával 23 301 950.-Ft összegű 50% támogatás intenzitású vissza nem térítendő támogatást nyert, melyből kapacitásbővítést valósított meg Veszprém városában, a vállalkozás telephelyén. A beruházásban szereplő 1 db Biesse Akron 1440 A élzáró gép, 1 db Biesse Selco SK 450 táblafelosztó és 1 db Korpus optimalizáló 2019.06.18, illetve 2019.07.10. napi üzembe helyezéssel kerültek beállításra a gyártásba.
A projekt tényleges befejezésének dátuma: 2019.07.10.

Az eszközök jól illeszkednek a vállalkozás jelenlegi profiljába, de új szolgáltatással is bővül a jelenlegi tevékenységük. A táblafelosztó gép a mai kor követelményének megfelelően minimális ember igénnyel működtethető, ami nem csak a költséghatékonyság szempontjából jó- a jelenlegi munkaerőhiányról nem is beszélve-, hanem az emberi hibalehetőségeket is kizárja. A megrendeléstől a táblák felszabásáig minden egy zárt hálózaton megy keresztül egy teljesen intelligens megoldási rendszert alkalmazva. A táblafelosztó géphez tartozó Korpusz szoftver, képes a megrendeléseket optimalizálni, felcímkézni ezáltal a termék könnyebben nyomon követhető a teljes gyártási folyamat során. A megrendeléseket külön kezeli, de a program képes arra, hogy több megrendelésen belüli egyforma lapanyagokat együtt kezeljen ezáltal minimalizálva a keletkezett maradék mennyiségét. A levágott lapanyagokra etikett címke kerül, ami a későbbi munkafolyamatoknál segítséget nyújt. A szoftver nyilvántartja a maradék lapanyagokat, ezeket a későbbi megrendeléseknél fel lehet használni.

Az élzáró gépben minden munkafolyamat a vezérlő panelról irányítható, automata beállítási rendszerének köszönhetően a hibázási lehetőségek minimalizálódnak. A hagyományos élzárási módszerek mellett a gép rendelkezik egy úgynevezett PU. élzárási technológiával is.

A társaság jelenlegi gyártás technológiájában az új gépek innovatívan tudnak beépülni, új termékek előállítását teszik lehetővé. Az új gépek a vállalkozást termelékenyebbé, hatékonyabbá és még versenyképesebbé teszik.